Praktische informatie

'Groepsportretten van de 17e eeuw' is een permanente tentoonstelling met collectie van het Amsterdam Museum en Rijksmuseum en is te zien in de Amsterdam Vleugel van Hermitage Amsterdam. I.v.m. de laatste maatregelen is een Corona toegangsbewijs vanaf 6 november verplicht. 

ADRES
Hermitage Amsterdam
Amstel 51
1018 DR Amsterdam

'Groepsportretten van de 17e eeuw' is onderdeel van de samenwerking De Plantage, oase van Amsterdam.

OPENINGSTIJDEN
Open dagelijks van 10 – 17 uur

Op 26 december en 1 januari geopend van 12 – 17 uur
Gesloten op 25 december en 27 april (Koningsdag)

De tentoonstelling Groepsportretten van de 17e eeuw in de Amsterdam Museum vleugel in de Hermitage Amsterdam heropent de deuren voor het publiek op maandag 1 juni. 

TICKETS (INCLUSIEF AUDIOTOUR)
Volwassenen - € 18
Student en CJP - € 10
Kinderen t/m 11 - gratis
Museumkaart - € 2,50
ICOM - gratis
Vrienden van de Hermitage - € 18
VriendenLoterij VIP-kaart met introducé - gratis
I amsterdam City Card - gratis
Stadspas - € 10
Groepsprijzen vanaf 15 pax. - € 14

De ‘Hermitage all-in’ combinatieticket biedt toegang tot de tentoonstelling Groepsportretten van de 17e eeuw van het Amsterdam Museum en de tentoonstellingen van de Hermitage Amsterdam Juwelen! en Willem van Genk: WOEST. De prijs van het combiticket kan variëren. Met Museumkaart is het combinatieticket goedkoper. Deze tickets zijn alleen verkrijgbaar via de ticketshop van de Hermitage Amsterdam.

RONDLEIDINGEN
Op aanvraag voor groepen van max. 15 personen. € 90 per uur. Reserveringen via e-mail

AUDIOTOUR
De audiotour bij de tentoonstelling is inbegrepen in de entreeprijs en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.
Bij de Nederlandse audiotour is tevens de ‘Hans Aarsman audiotour’ beschikbaar, geschreven en ingesproken door fotograaf en schrijver Hans Aarsman.

ROUTE & BEREIKBAARHEID
Het museum is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer: Tram 4 (halte Rembrandtplein) en 14 (halte Waterlooplein) Metro 51, 53 en 54 (halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht)
Dichtsbijzijnde parkeergarages  zijn: Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein, The Bank en Markenhoven. Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/parkeren

TOEGANKELIJKHEID
De Hermitage is volledig rolstoelvriendelijk en -toegankelijk (inclusief liften, invalidenparkeerplaatsen en invalidentoiletten). Indien u gebruik wilt maken van een van onze rollators, rolstoelen of invalidenparkeerplaatsen, kunt u het beste tijdig van tevoren bellen of te mailen: +31 (0)20 530 87 55 (werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur) of via mail@hermitage.nl.